8:00 - 18:00

Program: Luni - Vineri

0722620507

Telefoneaza-ne acum

Facebook

Primavara vine cu virusi , curatenia ii indeparteaza de casa dumneavoastra !

Inceputul de primavara incepe si sezonul virusilor de tot felul.

 

Ce serviciu e mai potrivit pentru o firma care solicita servicii de curatenie? Igienizarea sau dezinfectarea? Sa vedem care sunt nuantele.

 

Igienizarea consta in indepartarea surselor de bacterii prin curatarea spatiilor, a obiectelor cu detergenti si solutii, si se face in mod obisnuit la fiecare interventie. Dezinfectarea este un serviciu suplimentar care se face intr-un spatiu deja igienizat si consta in distrugerea microbilor de pe obiecte cu substante speciale cu efect antibacterian ridicat. In linii mari, diferenta este data de puterea solutiilor folosite.

 

Exista doua mari categorii de dezinfectanti disponibili:
* Dezinfectanti pe baza de saruri cuaternare de amoniu, cu efect bactericid, fungicid, virucid si microbactericid. Dezinfectantii cuaternari sunt inodori, incolori, necorozivi si non-toxici (daca sunt folositi in concentratii diluate). Au efect impotriva bacteriilor, dar nu si impotriva unor specii de Pseudomonas bacteria, o bacterie extrem de periculoasa.
* Dezinfectanti fenolici. Fenolii sunt ingrediente active pentru anumiti dezinfectanti, regasindu-se si in unele solutii de apa de gura si in sapunuri dezinfectante. Au efect anticoroziv, distrugand materialele din aluminiu, cupru, zinc.

 

La orice operatiune de dezinfectare trebuie sa tineti seama de 5 reguli:
1. concentratie – respecatati proportia de diluare ceruta. Nerespectarea acestei reguli poate distruge anumite suprafete;
2. timp de actiune – cititi instructiunile ca sa vedeti timpul de contact.
Nu va grabiti sa pulverizati si sa stergeti imediat pentru ca efectul muncii dvs va fi de prisos;
3. actiunea se face doar pe suprafete curatate in prealabil de uleiuri, praf, resturi alimentare etc;
4. folositi pentru stergerea obiectelor doar materiale de unica folosinta – servete de hartie, de preferat;
5. purtati manusi in timpul operatiunii pe care apoi trebuie sa le aruncati

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.