8:00 - 18:00

Program: Luni - Vineri

0722620507

Telefoneaza-ne acum

Facebook

Externalizarea serviciilor de curatenie

Avantaje in externalizarea serviciilor de curatenie

Externalizarea serviciilor de curatenie ofera o multitudine de avantaje proprietarilor de afaceri care urmaresc reducerea costurilor si cresterea eficientei. Angajarea in-house a personalului de curatenie ia timp si acapareaza resurse importante, care altfel ar putea fi utilizate pentru dezvoltarea si sustinerea afacerii. Externalizarea serviciilor de curatenie permite realocarea a mare parte din aceste resurse catre activitatile care ajuta compania sa creasca organic si sa isi maximizeze profitul.

Principalul beneficiu: economie de bani si timp

Angajarea unei echipe in-house pentru activitatea de curatenie poate fi consumatoare de timp si bani. Problemele de personal pot fi dificil de gestionat, iar trainingul adecvat consuma resurse semnificative.

De cealalta parte, o firma specializata de curatenie angajeaza si isi instruieste angajatii, pune la punct proceduri si are la dispozitie personal de rezerva pentru situatiile in care unul dintre membrii echipei s-a imbolnavit. Astfel, compania contractoare nu intampina dificultati, nu este nevoita sa aloce timp pentru rezolvarea unor probleme adiacente activitatii principale si are mai multe resurse la dispozitie pentru a-si satisface clientii si partenerii de afaceri.

Potrivit studiului “FMLink and Encompass Worldwide Technologies Outsourcing Survey”, 52% dintre proprietarii de afaceri au scazut costurile operationale prin externalizarea serviciilor de curatenie. Totodata, “The International Facility Management Association (IFMA)” estimeaza ca serviciile in-house de curatenie costa cu aproximativ 23% mai mult decat serviciile externalizate catre o firma specializata.

Economia de bani este posibila prin eliminarea costurilor cu angajatii (salarii, taxe, bonusuri, asigurari) si prin eliminarea costurilor cauzate de achizitia de echipamente si substante pentru curatenie.

Un alt avantaj direct al externalizarii este posibilitatea de a proiecta costurile. O companie de servicii de curatenie va opera in bugetul prestabilit de fiecare client, ceea ce inseamna ca nu vor aparea costuri neprevazute si greu de gestionat.

Servicii de curatenie de calitate respectand standardele

La fel de important este si beneficiul personalului specializat in curatenie. Membrii unei echipe profesionale de curatenie sunt familiarizati cu cele mai noi echipamente, dispun de cele mai bune produse de curatenie si actioneaza in baza unor reguli si proceduri care eficientizeaza la maximum procesul. In plus, studiile arata ca, in cazul utilizarii personalului in-house, standardele de curatenie nu sunt, de cele mai multe ori, respectate.

Totodata, o firma de curatenie poate contribui la imaginea “green” a companiei tale prin utilizarea unor produse de curatare prietenoase cu mediul.

In concluzie, externalizarea serviciilor de curatenie catre o firma specializata este o decizie strategica de business, care aduce cu sine numeroase avantaje:

  1. Costuri reduse si economie de timp
  2. Expertiza
  3. Calitate si performante imbunatatite
  4. Simplificarea procedurilor

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.